Nieuwe media, Internet-WiFi-digitale tv

Als gecertificeerd installatiebedrijf voeren wij installatie- en storingswerkzaamheden voor kabelinternet providers in de particuliere sector en klein zakelijke markt. Wij leggen Centrale Antenne Installaties (Coax) aan en leveren dit storingsvrij voor u op. Ook bestaande installaties kunnen wij storingsvrij maken zodat u er weer jaren ongestoord kunt internetten en televisie kunt kijken. Hiernaast leggen wij wifi boosters en internetbekabeling aan in huis en kantoren zodat u een goede wifi dekking in en zelfs rond het huis heeft. Heeft u interesse en wilt u investeren in goed internet/wifi aan huis. Wij komen graag vrijblijvend langs om een situatie op te nemen.

Wifi bereik niet goed in huis? Door verschillende factoren kan het wifi bereik in huis beperkt zijn. Dit kan door reflecties van b.v. metal stud in wanden en plafond, folie onder laminaat vloeren, zelfs vloerverwarming , spiegels, vaak is dit materiaal waarin metaal is verwerkt en botsen met het wifi signaal. Ook de wifi van de buren kan van invloed zijn op de prestaties van uw netwerk. Door het vele thuiswerken ivm corona is het erg druk in de wifi frequenties in de lucht. Hierdoor ervaren veel mensen uitval om traag ladende webpagina’s of webpagina’s die vaak iets langer er over doen om in te laden. Dit laatste komt vaak voor wanneer er te veel gebruikers in hetzelfde wifi kanaal zitten. Data verkeer wordt dan in volgorde van uitvraag afgehandeld.

Blokjes in het TV beeld? Veel binnenhuisinstallaties zijn matig van kwaliteit. De bekabeling is verouderd en er zitten diverse montagefouten in de connectoren. Eveneens kan de signaalsterkte kan te hoog zijn waardoor er sprake is van oversturing van signaal. Een hoger signaal levert geen beter beeld of sneller internet op.  De waarde kunt u vaak niet zelf meten. Deze waarde dient te liggen binnen de specificaties van uw kabelinternet provider. Het aanleggen van een storingsvrij CAI (Centrale Antenne Inrichting) blijft een vak. Wilt u storingsvrij beeld en internet? Komt u er niet uit met uw provider? Wij komen graag langs.

Uitval kabelmodem? Veel klanten ervaren een kabelmodem dat regelmatig uitvalt. De oorzaak kan divers zijn. Ook beschikt niet elke engineer van uw kabelbedrijf over de juiste kennis om dit probleem analyseren. Of is de kennis van een helpdeskmedewerker beperkt. Er kan sprake zijn van een veroudering van de kabel, ingewaterd door kabelbreuk, illegale aftap in woningen die zijn opgedeeld in appartmenten, kabels en connectoren die openstaan, mobiele telefoon masten die instralen op de kabelfrequenties, ruisverstoring in het kabelnet door de buren. Om de probleemstelling helder te krijgen, gaat er vaak veel tijd en ergernis aan vooraf.

Montage fouten Abonnee Overname Punten Kabelbedrijven
Abonnee Overname Punt, zgn. aop punt kan maar op een manier worden afgemonteerd worden. Er worden veel fouten hierin gemaakt. In 9 van de 10 gevallen klopt de aansnijformaat van de kabel niet en is het koper beschadigd. Dit leidt tot een slechte fix, blokken in het beeld en slechte internet snelheden, uitval van het modem. Als gecertificeerd bedrijf monteren en herstellen wij aansluiten conform de specificaties. Hierna vinden er drie metingen plaats om te controleren of de kwaliteit van de verbinding in orde is.

Kabelschades ivm veroudering coax
Ondanks veel onderhoudswerk van kabelexploitanten blijft het laatste deel van uw aansluiting een kwetsbaar deel. Deze coaxiale verbindingen liggen er vaak al sinds de jaren 80. Door trillingen, werkzaamheden, aardverschuiving kan het voorkomen dat de kabel beschadigd raakt. Vaak met een ingewaterde kabel als gevolg. Een koperen leiding kan dan oxideren waardoor uw aansluiting verstoord. Kabelschades kunnen lastig zijn om aan te tonen. Vaak doet het probleem zich niet voor wanneer een monteur ter plaatse is. Belangrijk is dat u kanalen en tijdstippen noteert zodat wij deze frequenties kunt meten. Vermoedt u kabelschade en komt u er niet uit met uw provider, neemt u dan contact op met ons.